Aikido Nieuwsbrief
Maart 2013

JBN
Eerste Aikido Nieuwsbrief

Hallo! Fijn dat je deze eerste Aikido Nieuwsbrief leest. Daarmee willen wij je graag een maandelijkse update geven over de belangrijkste gebeurtenissen op en rond de tatami.

De nieuwsbrief is een initiatief van de Nationale Commissie Aikido van de JBN. Wij willen graag onze ervaringen van aikidostages en plannen voor de toekomst delen met alle aikidoka in Nederland. Stuur de nieuwsbrief dus vooral door aan anderen in je dojo!

In deze nieuwsbrief:

Heb je ideeën of bijdragen voor volgende maand? Laat het ons weten!

Nationale Budodag 2013 groot succes!
Demonstratie aikido opent Nationale Budodag 2013

Op zaterdag 16 februari organiseerde de JBN voor het eerst een Nationale Budodag. Meer dan 800 budoka namen deel aan workshops en clinics in het Nationaal Sportcentrum Papendal en Ede (waar een G-judotoernooi plaatsvond).

Tijdens de opening gaf Chris de Jongh (godan) een spetterende demonstratie aikido. Voor veel van de aanwezige judoka een eyeopener: aikido bleek veel meer dan alleen een paar polsklemmen! Zij zagen een grote variatie aan klemmen en worpen, zittend en staand, met een of twee uke, ongewapend én gewapend voorbij komen. Het publiek was zichtbaar onder de indruk. Een mooie, krachtige presentatie van aikido!

Geslaagd voor danexamen

De JBN feliciteert deze elf aikidoka van harte met het behalen van hun dangraad tijdens de nationale danexamens op zondag 3 maart:

  • Shodan – Jeff van Stralendorff (Aiki-budo), Albert van Heugten, Arjan Snijder von Ilsemann en Stephan Huttenhuis (Aikikai) en Claudia Voogels (Ki-aikido)
  • Nidan – Arend Terlaak, Geertje van Rooij en John Brüncken (Aikikai)
  • Sandan – Martin Groeneveld en Ferry Joosten (Aikikai)
  • Yondan – Marco van Katwijk (Aiki-budo)

Wil jij binnenkort ook een dangraad halen? Kom dan naar de nationale danexamentraining op 20 april in Nieuwegein en bereid je optimaal voor!

Experts in Nederland
Chris CurtisChris Curtis
30–31 maart
Helmond
Ki-aikido
Claude PellerinClaude Pellerin
6–7 april
Oosterhout
Aikikai
Alain RoinelAlain Roinel
6 april Wijk bij Duurstede
7 april Vianen
Aiki-budo
Inner Aikido SeminarInner Aikido Seminar
25–28 april
Een-West
Aikikai
Meer weten?

Kijk voor alle nationale stages en districtsstages op de JBN agenda

Help aikido op de kaart te zetten

Aikido wordt in Nederland al ruim 40 jaar beoefend. Toch is het nog relatief onbekend. Heb jij ideeën om aikido beter op de kaart te zetten? Dan kunnen wij jouw hulp goed gebruiken!

Wij willen meer in contact komen met iedereen die aikido beoefent. En aikido duidelijker presenteren naar clubs, gemeenten en overheid, de pers en het publiek. Daarvoor zoeken wij de hulp van enthousiaste en betrokken mensen.

Blink jij uit in fotografie, film, vormgeving of webdesign? Of kun je op een andere manier bijdragen om de promotie van aikido vorm te geven? Doe mee!

Deze maandelijkse Aikido Nieuwsbrief is een initiatief van de
Nationale Commissie Aikido van de JBN
Aanmelden · Uitschrijven