Aikido Nieuwsbrief
November 2013

JBN
In deze nieuwsbrief

Heb je ideeën of bijdragen voor volgende nieuwsbrief? Laat het ons weten!
De volgende Aikido Nieuwsbrief verschijnt begin december.

2.100 nieuwe leden door De Club Centraal

Met De Club Centraal wil de JBN een enthousiaste community vormen tussen clubs en bond. Doel is een sterke sportbond te worden; die clubs en budoka meer kan bieden, versterken en ondersteunen bij het beoefenen van hun budo.

Daarom breidt de JBN het dienstenpakket voor clubs flink uit. De ledenadministratie is bijvoorbeeld al flink verbeterd. Met een speciale zomeractie hebben 2.100 bestaande clubleden zich als JBN-lid aangemeld!

Er wordt hard gewerkt aan een secundaire aansprakelijkheidsverzekering en aanvullende ongevallenverzekering voor JBN-leden per 1 januari 2014. Ook het ontwikkelen van een nieuw JBN-keurmerk voor clubs is in een vergevorderd stadium. Verder komt er ook een nieuw digitaal magazine en een nieuw ledenportaal: Mijn JBN. Aan alle deelprojecten werken aikidoka mee, om duidelijk te maken wat voor óns belangrijk is.

Meer weten? Kijk op de webpagina van De Club Centraal.

Workshop Zen-medidatie in Helmond
Workshop Zen-meditatie in Helmond

Mediteren is een onlosmakelijke deel van de aikidotraining. Koichi Tohei sensei noemde dit Ki no ishi ho: vrij vertaald een oefening om de wilskracht te versterken.

Voor degenen van ons die meditatie beoefenen is het bekend hoe moeilijk het is om het meest eenvoudige ‘niets doen’ te oefenen. Zitten, niets doen en geduldig wachten om ons innerlijke zelf de kans te geven om de hersengolven langzaam en zachtjes te kalmeren. Met andere woorden meditatie is een proces dat we toestaan om te gebeuren, niet iets dat we laten gebeuren.

De Nationale Commissie Aikido organiseerde een workshop Zen-meditatie in Helmond op 21 september. Zen-monnik Robert van de Roer hielp geïnteresseerde aikidoka verder in deze materie. Hij gaf uitleg over het hoe, wat en waar van meditatie. De verschillende niveaus waarop je kunt mediteren en vooral het samen oefenen was zeer verhelderend.

Er is een programma dat uit drie workshops bestaat, waarin Robert van de Roer de drie niveaus van meditatie behandelt. De NCA wil dat graag aan geïnteresseerde aikidoka aanbieden. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie!

— Ad Voogels

19 aikidoka geslaagd bij danexamens!
Futarigake door Ireen Röling (4e dan)

(Foto: Dennis Goedbloed)

De Nationale Commissie Aikido van de JBN feliciteert deze 19 aikidoka van harte met het behalen van hun dangraad tijdens de nationale examens op zondag 20 oktober:

1e dan2e dan3e dan4e dan
Jack Broek
Mark Hagman
Danny Heistek
Suzan Kuypers
Michael Pesgens
Patrick Rademakers
Joey Verhoeven
Bas Hagoort (Aiki-budo)
Antoine Janssen
David Madja
Rob Maessen
Phuk Pham
Arend Terlaak
Guiliano Karijomenawi
Leonard van Kuijk
Rachid Msegued
Tijmen Ramakers
Jan Gerrit Post
Ireen Röling

Wil jij binnenkort ook een dangraad halen? De eerstvolgende examens zijn op zondag 2 maart. Kom dan naar de nationale danexamentraining op 25 januari in Nieuwegein en bereid je optimaal voor!

Deze maandelijkse Aikido Nieuwsbrief is een initiatief van de
Nationale Commissie Aikido van de JBN
Aanmelden · Uitschrijven