Aikido Nieuwsbrief
Juli 2015

JBN
In deze nieuwsbrief
  1. Nog 6 dagen: Aikido Zomerschool in Stroe
  2. Districtstages: open voor iedereen
  3. FEA: aikidostage Fukakusa shihan

Met de Aikido Nieuwsbrief krijg je regelmatig een selectie van nieuws en stages in je mailbox. Veel aikidoleraren en aikidoscholen ontvangen de nieuwsbrief al. We willen graag nóg meer aikidoka bereiken — en daarbij kun jij helpen door ’m te delen met iedereen in jouw dojo.

Ken je iemand die nog niet is geabonneerd? Stuur deze nieuwsbrief dan door! Aanmelden kan eenvoudig per e-mail

De volgende Aikido Nieuwsbrief verschijnt in september.

Nog 6 dagen: Aikido Zomerschool in Stroe
Aikido Zomerschool

Over 6 dagen is het écht zomer! Dan begint de Aikido Zomerschool met Claude Pellerin. Kom ook naar Stroe van woensdag 8 juli t/m zondag 12 juli en beleef een leuke, intensieve week aikido. (Het belooft iets koeler te worden!)

Deze bijzondere zomerstage wordt al 34 jaar op rij georganiseerd. Je kunt vijf dagen trainen en gratis kamperen bij Camping ‘Jacobus Hoeve’. Ook voor een of meer dagen ben je natuurlijk van harte welkom.

Gezin en kinderen kunnen ook hun hart ophalen: er zijn kinderlessen, waarin de kleintjes kunnen kennismaken met aikido. En Stroe is een perfecte uitvalsbasis om de prachtige Veluwe te verkennen!

Informatiefolder Zomerschool

Districtstages: open voor iedereen
Districtsstage in Noord-Holland

Iedere JBN-aikidoka is min of meer bekend met districtsstages. Wat wellicht minder bekend is, is dat aikidoka uit andere districten daarbij ook welkom zijn.

Het is leuke manier om kennis te maken en te studeren met andere studenten die je niet dagelijks of wekelijks treft en kennis te nemen van de inzichten van docenten uit andere districten. Aikido is weliswaar een kunst die je in grote mate individueel bestudeert en beleeft, maar aikido is tevens de bindende factor die zorgt dat wij ons allemaal verbonden voelen. De districten Noord-Holland en Limburg organiseren al vele jaren districtststages die ook worden bezocht door aikidoka uit andere districten.

De JBN streeft naar een hoog uniform didactisch niveau, maar dit neemt niet weg dat elke docent vanuit zijn of haar eigen beleving een stage verzorgt. Iets wat er toe kan leiden dat jouw begrip van aikido naar een hoger niveau wordt geleid. Elke districtsstage wordt verzorgd door gekwalificeerde docenten met vele jaren praktische training en jarenlange ervaring in het lesgeven. Soms individueel, soms in paren.

Op dit moment wordt er weer hard gewerkt om het stageprogramma voor het volgende seizoen in te delen. Naar verwacht zullen deze weer begin juli in de kalender worden gepubliceerd.

— Martin van Noord, NCA

FEA: aikidostage Fukakusa shihan
Fukakusa shihan (Foto: Tijmen Ramakers)

De Fédération Européenne d’Aïkido (FEA) organiseert tijdens haar jaarlijkse congres een aikidostage met Fukakusa shihan en hooggegradueerde Europese leraren in Brussel.

Motohiro Fukakusa shihan introduceerde aikido in Thailand in 1961 en woont daar sinds 1964. De Aikikai wees hem aan als technisch adviseur voor Zuidoost-Azië en promoveerde hem tot 8e dan. Hij reist veel door Zuidoost-Azië om seminars te verzorgen. Fukakusa shihan heeft altijd nauwe contacten onderhouden met Tamura shihan en Yamada shihan; hij komt daarom ook graag naar Europa.

De FEA-aikidostage met Fukakusa shihan van vrijdag 25 augustus t/m zondag 27 augustus in Brussel is toegankelijk voor iedereen. (Enkele lessen zijn wel voorbehouden aan hooggegradueerden.)

Poster aikidostage Fukakusa shihan

Deze Aikido Nieuwsbrief is een initiatief van de
Nationale Commissie Aikido van de JBN
Aanmelden · Uitschrijven