Aikido Nieuwsbrief
September 2015

JBN
In deze nieuwsbrief
  1. FEA: aikidostage Fukakusa shihan
  2. Aikidoleraar gezocht in Gouda, Aalsmeer
  3. Nieuwe opleiding Aikidoleraar 3 gestart
  4. Nationale stages Claude Pellerin
  5. Deel je evenement!
  6. Agenda september/oktober

Met de Aikido Nieuwsbrief krijg je regelmatig een selectie van nieuws en stages in je mailbox. Veel aikidoleraren en aikidoscholen ontvangen de nieuwsbrief al. We willen graag nóg meer aikidoka bereiken — en daarbij kun jij helpen door ’m te delen met iedereen in jouw dojo.

Ken je iemand die nog niet is geabonneerd? Stuur deze nieuwsbrief dan door! Aanmelden kan eenvoudig per e-mail

De volgende Aikido Nieuwsbrief verschijnt in september.

FEA: aikidostage Fukakusa shihan
Fukakusa shihan (Foto: Tijmen Ramakers)

De Fédération Européenne d’Aïkido (FEA) organiseert tijdens haar jaarlijkse congres een aikidostage met Fukakusa shihan en hooggegradueerde Europese leraren in Brussel: Pierre Geraedts namens Nederland en Claude Pellerin namens Frankrijk.

Motohiro Fukakusa shihan introduceerde aikido in Thailand in 1961 en woont daar sinds 1964. De Aikikai wees hem aan als technisch adviseur voor Zuidoost-Azië en promoveerde hem tot 8e dan. Hij reist veel door Zuidoost-Azië om seminars te verzorgen. Fukakusa shihan heeft altijd nauwe contacten onderhouden met Tamura shihan en Yamada shihan; hij komt daarom ook graag naar Europa.

De FEA-aikidostage van vrijdag 25 t/m zondag 27 september in Brussel is toegankelijk voor iedereen. (Enkele lessen zijn wel voorbehouden aan hooggegradueerden.)

Poster FEA-aikidostage Fukakusa shihan

Aikidoleraar gezocht in Gouda, Aalsmeer

Twee clubs zoeken een aikidoleraar voor hun lessen: een bestaande aikidogroep in Gouda en een nieuw op te starten aikidogroep bij een judoschool in Aalsmeer.

De leraar van Ishokan in Gouda, Bart Wilffert, moet stoppen met lesgeven door persoonlijke omstandigheden. De groep wil graag doorgaan. Hun vaste trainingsavond is op woensdagavond. Contactpersoon is Bart Wilffert.

Judoschool Ron van Raaphorst verhuist binnenkort naar een eigen dojo in Aalsmeer. Daar willen ze graag ook aikidolessen gaan aanbieden en behulpzaam zijn bij het opbouwen van een nieuwe groep. Contactpersoon is Ron van Raaphorst.

Ben je (of ken je) iemand die geïnteresseerd is? Laat het Bart of Ron weten!

Nieuwe opleiding Aikidoleraar 3 gestart
Nieuwe opleiding Aikidoleraar 3 gestart

Zaterdag 12 september startte een nieuwe lichting cursisten met de opleiding Aikidoleraar niveau 3. In totaal zullen 13 cursisten deelnemen aan de vernieuwde opleiding die nu 12 dagen zal duren.

Samen met de praktijkbegeleiders (iedere cursist wordt intensief begeleid door een eigen praktijkbegeleider) en 9 verschillende docenten, zullen de cursisten zich ontwikkelen tot een door JBN en NOC*NSF erkende aikidoleraar. We zijn heel blij met de gevonden locatie in Leusden in de sportschool van Theo Meijer. Zo kunnen we de ochtenden bezig met de theorie en de middagen meteen aan het werk in de dojo. In juni 2016 vinden de examens plaats. De komende maanden zullen we jullie op de hoogte houden van onze ervaringen. We hebben er veel zin in!

— Nationale Commissie Opleidingen Aikido

Nationale stages Claude Pellerin
Claude Pellerin

Dit seizoen hebben we weer 3 aikidostages met Claude Pellerin georganiseerd. De Nationale Commissie Aikido doet dat steeds in samenwerking met verschillende lokale dojo’s, ditmaal in Sittard, Haarlem en Den Haag. Doel is om deze nationale stages toegankelijk te maken voor veel verschillende aikidoka’s, vooral van dojo’s die verbonden zijn aan het aikido van Tamura shihan en Claude Pellerin.

10–11 oktober 2015 Budo Ryu SittardSittard
20–21 februari 2016Aikido Ryu Jan RusmanHaarlem
9–10 aprilBudoclub Lu-Gia-JenDen Haag

Wil je met jouw dojo ook graag eens een nationale stage met Claude Pellerin helpen organiseren? Laat het ons weten — we kijken graag naar de mogelijkheden.

Deel je evenement!
Districtsstage in Noord-Holland

In het hele land vinden ontzettend veel mooie aikido-evenementen plaats: stages in districten en dojo’s, demonstraties, workshops en speciale trainingen. Wij willen dat graag veel meer (laten) zien, zodat meer aikidoka hun ervaringen kunnen delen.

Heb je foto’s, video’s of een review? Mail die naar ons, zodat we die kunnen verspreiden naar meer aikidoka en aikidoscholen via onze website en nieuwsbrief of de Facebook-pagina van de JBN!

Agenda september/oktober
september
25–27FEA-stage Fukakusa shihan, Claude Pellerin, Pierre Geraedts e.a., Brussel

oktober
4Districtsstage Harry Kat & Henk Kat, Hillegom
Yudanshatraining, Gennep
10–11Nationale stage Claude Pellerin, Sittard
25Districtsstage Marcel Mutsaarts, Veghel
31Budodag Noord-Nederland, Norg

Meer weten? Zie de evenementenkalender voor tijden, prijzen en contactgegevens.

Deze Aikido Nieuwsbrief is een initiatief van de
Nationale Commissie Aikido van de JBN
Aanmelden · Uitschrijven